Την ημέρα αυτή, η τιμή του καυσίμου στην αντλία είναι η φθηνότερη

Άκρη δεξαμενής
:
Η βενζίνη και το ντίζελ είναι φθηνότερα αυτή την ημέρα της εβδομάδας

Ποτέ άλλοτε οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων στη Γερμανία δεν αυξήθηκαν τόσο απότομα όσο τον Μάρτιο. Πότε να περιμένετε μια χαλάρωση και με ποιες συμβουλές δεξαμενής μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Λόγω του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας, ο Μάρτιος του 2022 ήταν ο πιο ακριβός μήνας καυσίμων που έγινε ποτέ. Μέσα σε λίγες μέρες, η τιμή της βενζίνης εκτινάχθηκε κατά 37,6 σεντς τον Μάρτιο και το ντίζελ αυξήθηκε ακόμη και κατά 56,5 σεντς μέσα σε εννέα ημέρες. Αυτό δείχνει μια τρέχουσα ανάλυση των τιμών των καυσίμων από την ADAC.

Στο τέλος του μήνα, η τεταμένη κατάσταση των τιμών στα γερμανικά πρατήρια βενζίνης υποχώρησε και πάλι, αλλά παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Ένα λίτρο Super E10 κόστιζε 2.022 ευρώ στις 31 Μαρτίου, ντίζελ 2.107 ευρώ.

Εξετάζοντας τις μέσες μηνιαίες τιμές, η ανάλυση της ADAC δείχνει ένα ακραίο άλμα προς τα πάνω. Στις 7 Ιανουαρίου, οι οδηγοί έπρεπε να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1.644 ευρώ για ένα λίτρο Super E10. Μέσα σε δύο μήνες, η τιμή του Super έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 56 σεντς, για το Diesel είναι ακόμη και 76 σεντς περισσότερο στις 10 Μαρτίου σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Αν και οι τιμές των καυσίμων μειώθηκαν ξανά στις αρχές Απριλίου, εξακολουθούν να είναι αδικαιολόγητα υψηλές, σύμφωνα με την ADAC. Οι υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου μπορούν να εξηγήσουν μόνο εν μέρει την εξέλιξη των τιμών στα πρατήρια καυσίμων. Ενώ το αργό πετρέλαιο Brent κόστιζε για λίγο πάνω από 130 δολάρια τον Μάρτιο, η τιμή έπεσε ξανά στα 105 δολάρια κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι τιμές των καυσίμων από την άλλη δεν υποχώρησαν και παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα για εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ADAC χαιρετίζει ρητά την τελευταία πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομικών για την ενίσχυση της μονάδας διαφάνειας της αγοράς για τα καύσιμα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ. Στην ουσία, πρόκειται για τον φωτισμό των διαδικασιών που εμπλέκονται στην κατασκευή και χονδρική πώληση καυσίμων από την παραγωγή πετρελαίου μέχρι την αντλία. Σύμφωνα με την ADAC, η εντατική παρακολούθηση των γεγονότων της αγοράς από το γραφείο διαφάνειας της αγοράς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξομάλυνση του επιπέδου των τιμών.

Η τιμή του καυσίμου είναι χαμηλότερη την Τρίτη

Οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες για εξοικονόμηση χρημάτων όταν γεμίζουν. Η τιμή του καυσίμου αλλάζει συχνά πολλές φορές την εβδομάδα. Ακόμη και μέσα σε μια μέρα, η τιμή της βενζίνης μπορεί να ποικίλλει έως και 10 λεπτά το λίτρο. Μια τακτική σύγκριση τιμών βενζίνης μπορεί να αξίζει τον κόπο πριν γεμίσετε.

Όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, τόσο υψηλότερες είναι οι τιμές. Το Σάββατο επικρατεί πολύς κόσμος στα γερμανικά πρατήρια, αλλά την Τρίτη ή την Τετάρτη τα πρατήρια είναι σχετικά άδεια.

Σύμφωνα με την Στατιστικά “Πότε να ανεφοδιάζω καύσιμα – οι φθηνότερες ημέρες της εβδομάδας” από το benzinpreis.de (Από τις 11 Απριλίου) Η Τρίτη ήταν μακράν η φθηνότερη μέρα για ανεφοδιασμό καυσίμων τις τελευταίες 7 ημέρες, η πιο ακριβή ήταν η Κυριακή.

Οι αξιολογήσεις της ADAC δείχνουν ότι η βενζίνη και το ντίζελ είναι πιο ακριβά το πρωί, αλλά φθηνότερα το βράδυ. Σύμφωνα με το ADAC, η ιδανική ώρα για ανεφοδιασμό είναι μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ.

Η επιλογή πρατηρίου καυσίμων επηρεάζει και την τιμή των καυσίμων. Τα ανεξάρτητα βενζινάδικα είναι συχνά μερικά σεντς φθηνότερα από αλυσίδες όπως η Aral ή η Shell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.