Παρουσία οξειδίου του αιθυλενίου, παγωτού Twix, Bounty και M & M’s, η εταιρεία: Μη επιβλαβή επίπεδα

Η ανακοίνωση ανάκλησης εκδόθηκε από τον ίδιο κατασκευαστή των παγωτών που κυκλοφορούν στην Ιταλία από την Mars Italia S. p. Α. Η εταιρεία: “Επίπεδο Eto δεν είναι επιβλαβές και παγωτό κοντά στη λήξη”

Λόγω της παρουσίας επιπέδων οξειδίου του αιθυλενίου πέρα ​​από τα νόμιμα όρια σε ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους, ορισμένες παρτίδες Τα παγωτά Twix, Bounty και M & M’s έχουν αποσυρθεί από τα καταστήματα και από τους ψυγειακούς πάγκους των σούπερ μάρκετ. Η επισιτιστική ειδοποίηση ξεκίνησε από πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα, όπως τα Coop Decò, Unes και Iper. Αναλυτικά, η ειδοποίηση με ημερομηνία 8 Απριλίου 2022 εκδόθηκε από τον ίδιο κατασκευαστή παγωτού, μια γαλλική εταιρεία που τα παράγει και τα εμπορεύεται για λογαριασμό της Mars Italia S. p. ΠΡΟΣ ΤΗΝ. . Τα παγωτά που ανακλήθηκαν στην πραγματικότητα παρήχθησαν από την Mars Wringley Confectionery France, στο εργοστάσιο route de Saverne, στο Steinbourg της Γαλλίας.

Όπως ανακοινώνει η Mars Italia, η ανάκληση ήταν απαραίτητη λόγω του παρουσία υψηλότερων επιπέδων αιθυλενοξειδίου (ETO) σε αυτό που υποδεικνύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το χαρουπάλευρο, ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παγωτού. Αναλυτικά, τα προϊόντα που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι:

ο Twix Ice Bar πωλείται σε μονές συσκευασίες των 40 γραμμαρίων, με ελάχιστη διάρκεια ζωής που ορίζεται στις 31/07/2022 (EAN 5000159484657).

Πάνω από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Λιβύης

ο Twix Ice Bar πωλείται σε συσκευασίες των 6 τεμαχίων των 34,2 γραμμαρίων το καθένα, με ελάχιστη διάρκεια ζωής 31/04/2022 και 31/07/2022 (EAN 5000159484695).

ο Bounty Ice Bar, πωλείται σε συσκευασίες των 6 τεμαχίων των 39,1 γραμμαρίων το καθένα, με ελάχιστη διάρκεια ζωής 31/05/2022 (EAN 5000159483063).

ο M&M’s Choco Ice Bar, πωλείται σε συσκευασίες των 4 τεμαχίων των 63 γραμμαρίων το καθένα, με ελάχιστη διάρκεια ζωής που έχει οριστεί στις 31/05/2022 (EAN 5000159500678).

Τα απούλητα προϊόντα έχουν ήδη αποσυρθεί αλλά εάν έχετε στην κατοχή σας συσκευασίες που αποδίδονται στα αναφερόμενα παγωτά, η πρόσκληση είναι να μην τα καταναλώσετε και να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Καταναλωτών της Mars Italia στον αριθμό χωρίς χρέωση 800 303130. Η Mars διευκρινίζει ότι παρόμοια προϊόντα με ημερομηνίες λήξης διαφορετικές από αυτές που υποδεικνύονται, καθώς και άλλα παγωτά που παράγονται και διατίθενται στην αγορά από τον όμιλο, δεν υπόκεινται σε ανάκληση.

Άρης: Το επίπεδο των οξείδιο του αιθυλενίου ανιχνεύεται δεν είναι επιβλαβές

«Η Mars ενημερώθηκε για την παρουσία οξειδίου του αιθυλενίου (ETO) σε ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο παγωτού στη Γαλλία σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που επιτρέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία· αυτά τα ευρήματα προέκυψαν μετά από περαιτέρω δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον προμηθευτή του ακατέργαστου υλικό κατόπιν αιτήματος των γαλλικών αρχών μετά το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι. Επισημαίνουμε ότι το επίπεδο ETO που ανιχνεύθηκε δεν είναι επιβλαβές για την υγεία και ότι το σχετικό συστατικό σχετίζεται με την παραγωγή 2020 και 2021: επομένως πρόκειται για παραγωγές και παραδόσεις που χρονολογούνται πριν με την πάροδο του χρόνου, αναμένουμε ότι τα προϊόντα πιθανότατα έχουν ήδη πωληθεί στους καταναλωτές ή/και καταναλωθεί “εξηγούν από την εταιρεία, προσθέτοντας ότι” Οι ημερομηνίες λήξης είναι σε κάθε περίπτωση κοντά, επομένως είναι πολύ απίθανο, να είναι παρτίδες που παράγονται το 2020-2021 , ότι ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να έχουν ακόμα το προϊόν αποθηκευμένο στην κατάψυξή τους Άλλα προϊόντα παγωτού δεν επηρεάζονται από αυτά τα ζητήματα ”

2 Comments on “Παρουσία οξειδίου του αιθυλενίου, παγωτού Twix, Bounty και M & M’s, η εταιρεία: Μη επιβλαβή επίπεδα”

Leave a Reply

Your email address will not be published.