Πακέτα μετοχών: Μεγάλος επενδυτής τερματίζει τη δέσμευσή του προς την Deutsche Bank και την Commerzbank – οι μετοχές υπό πίεση | Νέα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο επενδυτής τοποθέτησε δύο μπλοκ μετοχών, το καθένα με περισσότερο από πέντε τοις εκατό, στις μεγάλες γερμανικές τράπεζες για συνολικά 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ με θεσμικούς επενδυτές μέσω της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley. Η τράπεζα δεν κατονόμασε τον πωλητή. αλλά είναι πιθανό να είναι η διαχείριση χρημάτων Capital Group Companies, η οποία βρίσκεται πίσω από το EuroPacific Growth Fund 165 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από τον κολοσσό κεφαλαίων από το Λος Άντζελες, μόνο ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ Blackrock κατέχει τόσο μεγάλα πακέτα μετοχών στις δύο τράπεζες. Ωστόσο, αυτά είναι κυρίως σε χρηματιστηριακά χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που αντικατοπτρίζουν τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες και επομένως δεν μπορούν να πωληθούν εύκολα. Η Capital Group αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση. Μετά την πώληση, ωστόσο, οι επίσημες ειδοποιήσεις για τις εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να γίνουν εντός λίγων ημερών.

Οι δύο τράπεζες δήλωσαν σχεδόν πανομοιότυπα ότι η έξοδος του επενδυτή δεν θα άλλαζε τις αντίστοιχες στρατηγικές τους. «Το επιχειρηματικό μοντέλο και η διαχείριση κινδύνων της τράπεζας έχουν αποδειχθεί σε δύσκολους καιρούς», δήλωσαν εκπρόσωποι της Deutsche Bank και της Commerzbank. Και οι δύο επεσήμαναν ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της χρονιάς.

Μόνο στην αρχή του έτους το hedge fund Cerberus μετέτρεψε μεγάλα τμήματα των μετοχών του Deutsche και Commerzbank σε μετρητά. Τώρα κατέχει λιγότερο από το 3% και των δύο τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Cerberus είχε στοιχηματίσει σε μια συγχώνευση τραπεζών – ένα στοίχημα που δεν ευοδώθηκε. Ούτε η μεγάλη συγχώνευση των δύο οίκων που συζητήθηκε κατά καιρούς, ούτε συγχώνευση με ξένη τράπεζα.

Δεν είναι σαφές τι παρακίνησε την Capital Group να εμπλακεί. Με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σχεδόν δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο και αύξησε τη θέση του στη Deutsche Bank μόλις τον Νοέμβριο – προς χαρά του ινστιτούτου. Τότε, ένας εκπρόσωπος τους χαρακτήρισε ως μακροπρόθεσμους επενδυτές. Ο επενδυτής από το Λος Άντζελες ουσιαστικά δεν σχολιάζει τις δεσμεύσεις του. Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, πρόσφατα κατείχε ποσοστό 5,8% στη Deutsche και 5,3% στην Commerzbank.

Οι τοποθετήσεις μετοχών βαρύνουν την Deutsche Bank και την Commerzbank

Ένα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης την Τρίτη σχετικά με την πώληση μεγάλων ποσοτήτων μετοχών από έναν ή περισσότερους επενδυτές έθεσε τις μετοχές της Deutsche Bank και της Commerzbank υπό τεράστια πίεση. Το χαρτί της Deutsche Bank υποχώρησε σχεδόν κατά 11% το πρωί και ήταν 9,36% χαμηλότερα στα 10,81 ευρώ στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Οι μετοχές της Commerzbank έχασαν τελικά 8,47% στα 6,42 ευρώ, αφού προηγουμένως είχαν υποχωρήσει έως και 9,5%.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αφού εξέτασε τα έγγραφα της προσφοράς, ο επενδυτής πούλησε περίπου 116 εκατομμύρια μετοχές της Deutsche Bank προς 10,98 ευρώ έκαστη και περίπου 72,5 εκατομμύρια μετοχές της Commerzbank προς 6,55 ευρώ η καθεμία μέσω της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley. Η ζήτηση ήταν πάντα σημαντικά υψηλότερη από την προσφορά.

Οι σημαντικές μειώσεις των τιμών στη Deutsche Bank και στην Commerzbank σημειώθηκαν σε ένα ήδη αδύναμο χρηματιστηριακό και βιομηχανικό περιβάλλον. Όλοι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραψαν λίγο πολύ σαφείς απώλειες την Τρίτη. Στο μεταξύ, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας ξεχώρισε αρνητικά, με τον κλαδικό δείκτη Stoxx Europe 600 Banks να επεκτείνει την πρόσφατη πτωτική του πορεία έως και 2,6%.

Ωστόσο, από την αρχή του έτους οι τιμές των χρηματικών κατοικιών είχαν αναπτυχθεί σημαντικά καλύτερα από την ευρύτερη αγορά. Αυτό οφειλόταν κυρίως στα μηνύματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια ακόμη πιο γρήγορα και πιο απότομα από ό,τι αναμενόταν λόγω του υψηλού επιπέδου πληθωρισμού. Οι αυξημένες προοπτικές μιας ακόμη ταχύτερης ανάκαμψης των επιτοκίων προκάλεσαν άνοδο επιστρέφει στις αγορές ομολόγων. Ειδικά στον τομέα των ομολόγων και των πιστώσεων, οι τράπεζες κερδίζουν περισσότερα όταν τα επιτόκια της αγοράς αυξάνονται.

Μόναχο (Reuters) / ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (dpa-AFX)

Επιλεγμένα προϊόντα μόχλευσης στη BlackRock Inc.Με νοκ-άουτ, οι κερδοσκοπικοί επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν δυσανάλογα στις κινήσεις των τιμών. Απλώς επιλέξτε την επιθυμητή μόχλευση και θα σας δείξουμε τα κατάλληλα προϊόντα στη BlackRock Inc.

Η μόχλευση πρέπει να είναι μεταξύ 2 και 20

Χωρίς δεδομένα

Περισσότερα νέα για την BlackRock Inc.

Πηγές εικόνας: Elpisterra / Shutterstock.com, Commerzbank AG

Leave a Reply

Your email address will not be published.