Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε στο 8,5%, ο υψηλότερος από το 1981. Τα χρηματιστήρια της ΕΕ κλείνουν με κόκκινο χρώμα, το πετρέλαιο πετάει

(Il Sole 24 Ore Radiocor) – Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από το 1981, φθάνοντας το 8,5% ετησίως τον Μάρτιο και + 1,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, ο «πυρήνας» πληθωρισμός αποδείχθηκε χαμηλότερος από το αναμενόμενο και οι έμποροι ελπίζουν ότι οι ακριβές τιμές έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. ήταν οι πωλήσεις στα πιστωτικά ιδρύματα που σημάδεψαν τη συνεδρίαση του ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που έκλεινε στο κόκκινο. ο FTSE MIBτης Piazza Affari έχει πληρώσει τις απώλειες του Unicredit μι Banca Pop Er.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων επιβραδύνονται, επιστρέφουν κάτω από το 2,7% και τα κρατικά ομόλογα ανακάμπτουν στην ευρωζώνη, τόσο πολύ που η BTp στα 10 χρόνια πηγαίνει στο 2,4% έναντι 2,5% του ανοίγματος. Σε απότομη άνοδο Γουώλ Στρητ.

Χρησιμοποιήστε τον πληθωρισμό στην κορυφή από το 1981, αλλά δεδομένου του “πυρήνα” επιβραδύνεται

Τον Μάρτιο, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι προσδοκιών + 1,1%, μετά από + 0,8% τον Φεβρουάριο. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ο «πυρήνας» αριθμός, δηλαδή αυτός χωρίς τη συνιστώσα των τιμών των τροφίμων και των ενεργειακών αγαθών, αυξήθηκε κατά 0,3%, έναντι + 0,5% τον προηγούμενο μήνα, έναντι προσδοκιών για + 0,5%. Σε ετήσια βάση, το γενικό ποσοστό κατέγραψε + 8,5% -πάνω από 8,4% των προσδοκιών και πάνω από 7,9% τον Φεβρουάριο – που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 1981. Ο «πυρήνας» αυξήθηκε κατά 6,5%, μετά από + 6,4% τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 1982. Οι προσδοκίες ήταν + 6,6%. Οι τιμές του κλάδου των τροφίμων και της ενέργειας αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 1% και 11% αντίστοιχα. Τον περασμένο χρόνο, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 32%, οι τιμές των τροφίμων κατά 8,8%, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 1981.

Σύμφωνα με τον Edoardo Campanella της Unicredit, είναι πιθανό ο αμερικανικός πληθωρισμός να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του ή να είναι πολύ κοντά σε αυτόν, καθώς το φαινόμενο βάσης (δηλαδή η σύγκριση με τους μήνες του 2020) πρόκειται να γίνει αρνητικό και ότι οι τιμές του η βενζίνη έχει σταθεροποιηθεί. Τα βασικά δεδομένα από έτος σε έτος αναμένεται επίσης να κορυφωθούν τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια να υποχωρήσουν. Ωστόσο, ο αριθμός των ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξει την προθυμία της Federal Reserve να αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Ο Tenaris καλός στο Μιλάνο, η έξοδος του Capital λυγίζει τους τραπεζίτες

Η απόδοση της Unicredit και της Bper μεταξύ των τραπεζιτών επιβάρυνε τις μετοχές του Μιλάνου. Το ταμείο Capital Research, το οποίο κατέχει περισσότερο από το 6% της Unicredit, φέρεται να πούλησε τις μετοχές της Commerzbank και της Deutsche Bank και η αγορά φοβάται ότι παρόμοια κίνηση θα μπορούσε να γίνει και για άλλες σημαντικές επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα. Στη Φρανκφούρτη, η Commerzbank και η Deutsche Bank σημειώνουν μεγάλες απώλειες. Από τα καλύτερα της ημέρας Τενάρηςπου εκμεταλλεύτηκε το άλμα του πετρελαίου χάρη στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid στη Σαγκάη, ενώ Leonardo – Finmeccanica έλαβε τη θετική γνώμη της Deutsche Bank. Αδύναμος Γενικός, την τελευταία μέρα για να χτίσουν θέσεις ενόψει της συνέλευσης της 29ης Απριλίου που θα εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο. Επίπεδος Ατλαντία: σύμφωνα με φήμες, η προσφορά εξαγοράς από την Edizione / Blackstone θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από αύριο, η τιμή θα ήταν 25 ευρώ ανά μετοχή.

Μάθετε περισσότερα

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται στα ύψη και ο WTI επανέρχεται πάνω από τα 100 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται ξανά στα 105 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο και πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, το Πεκίνο ανακοίνωσε την πρώτη επαναλειτουργία στη Σαγκάη μετά το lockdown. Από την άλλη πλευρά, το ευρωπαϊκό αέριο που επεξεργάστηκε στο Άμστεραμ παρουσίασε μέτρια αύξηση στα 103 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου παραμένει κοντά στο χαμηλό δύο ετών στο 1,0853 (από 1,0885 στο προηγούμενο κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών), με το ενιαίο νόμισμα να αξίζει 136 γιεν (από 136,62) και δολαρίων 125 γεν (125,37).

Leave a Reply

Your email address will not be published.